Hvordan vælger man de rigtige børnelege til julekomsammen?

vælg de ritige børnelege til julekomsammen

Julen er hjerternes fest, men i særdeleshed også børnenes fest. Derfor gælder det om at gøre aktiviteterne børnevenlige, så børnene kan få en fantastisk jul. Julekomsammener kan være lidt kedelige for børnene, hvis de bare skal sidde ved bordet. 

Det kan derfor være en god idé at arrangere nogle festlege til jeres julekomsammen.

Børne-og voksen lege

Børnelege er naturligvis rettet mod børnene, men i julens ånd kan de voksne også sagtens være med – og de fleste vil faktisk synes, at det er lidt sjovt, når først man er kommet i gang. Husk at tænke på børnenes alder i forhold til legene. Du får her nogle gode bud på aktiviteter, som I kan lave sammen med børnene til jeres julekomsammen:

  • Pakkeleg
  • Bro, bro, brille
  • Danse om juletræ
  • Nej-leg

Den gode gamle pakkeleg

Pakkeleg er en klassiker, og hvilket barn elsker ikke at få pakker? Lav snydepakker, sjove pakker, lækre pakker og hvad man kunne tænke sig. Brug eventuelt et pakkelegs kortspil, som gør pakkelegen endnu mere spændende. Her skal man blandt andet rykke pladser og meget mere, så man aldrig kan vide sig sikker.

Juletræsdans skal der til

Bro, bro brille kan danses rundt om juletræet. De fleste børn elsker denne leg, hvor man ”fanger” en når der synges ”og putter ham i gryden”. Almindelig dans om juletræet er også et hit.

Har du hørt om Nej-leg?

Nej-legen går ud på, at man ikke må sige ”nej”. Udlever elastikker til alle, som skal aflevere et til den person, der tager dem i at sige ”nej”. Vinderen er den med flest elastikker til slut. Husk at sætte timer på. Denne leg vil uden tvivl føre en del grin med sig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *